StartÅrets TrafikhjälteÅrets Trafikhjälte 2016

Årets Trafikhjälte 2016

Nu har svenska folket röstat fram Årets Trafikhjälte!

Magnus på Trafficsec

Trafficsec är en ideell förening som består av cirka 40 medlemmar i Sverige. Föreningen utrustar sina privata bilar med extra varningsljus för att kunna hjälpa medtrafikanter på vägarna. All utrustning (bil, bränsle, kläder, blixtljus och allt annat) som finns i deras bilar bekostas av medlemmarnas själva. De hjälper dagligen trafikanter som drabbas av haveri eller olyckor och och ser till att de får rätt hjälp, genom att förmedla kontaktuppgifter till de olika instanser som finns att tillgå. Trafficsec tillhandahåller också sjukvårdsmaterial i alla bilar för att snabbt kunna hjälpa till i väntan på ambulans, i de situationer det behövs.

Ett exempel på när Trafficsec räddat liv är en kväll när en av Trafficsecs frivilliga, Magnus, beger sig hemåt från Eriksberg (Göteborg). Vid Lundbytunneln ser han en bil i backspegeln som vinglar kraftigt och föraren kör om två bilar med mycket små marginaler. Efter att ha följt efter en lång stund med polisen i telefonen och ena handen på tutan på för att varna människor vid en busshållplats för att inte bli påkörda, lyckas Magnus få stopp på föraren som inte är riktigt kontaktbar. Strax efter kommer polisen och tillsammans lyckas man komma fram till att han har diabetes och har fått ett insulinanfall. Personen minns ingenting av händelsen i efterhand och förmodligen har Magnus och Trafficsecs ingripande räddat hans liv och kanske även andras.

Om Årets Trafikhjälte?

Årets Trafikhjälte ska vara en förebild vars exempel motiverar andra att också ingripa när någon behöver en medmänniska eller för att förhindra en trafikolycka. Årets Trafikhjälte är någon som visat civilkurage och starkt mod genom att ingripa av egen fri vilja.

Om priset:

Årets Trafikhjälte vinner en hedersutmärkelse formgiven av smyckesdesigner och artist Michaela de la Cour samt 10 000 kr sponsrat av Körkortonline.se.

Hur gjordes omröstningen?

Bland de som nomineras har de starkaste kandidaterna valts ut av en kommitté hos MHF. Därefter har alla 200 000 fans på MHF:s facebooksida avgjort vem vinnaren är genom att de röstat i ett omröstningsinlägg. Den 11 maj, under Trafiknykterhetens Dag, får vinnaren ta emot sitt pris.

Tack alla ni som röstat!
MHF - Motorförarnas Helnykterhetsförbund | Hammarby Fabriksväg 25, 8 tr | 120 30 Stockholm | Tel: +46-8-555 765 55  | Org.nr: 802002-3399